Internetový obchod


Kategorie

                                                                                 

  TRASY

A - Osobní odběr pátek 18. 02. 2022, Praha 2, Šumavská 25, 14-19 hodin

B - Osobní odběr pátek 04. 03. 2022, Praha 2, Šumavská 25, 14-19 hodin

C - Osobní odběr pátek 18. 03. 2022, Praha 2, Šumavská 25, 14-19 hodin

D - Osobní odběr pátek 1. 04. 2022, Praha 2, Šumavská 25, 14-19 hodin

E - Osobní odběr pátek 15. 04. 2022, Praha 2, Šumavská 25, 14-19 hodin

F - Osobní odběr pátek 29. 04. 2022, Praha 2, Šumavská 25, 14-19 hodin




Objednávky přijímáme vždy do neděle před datem rozvozu.



Co je vlastně zač ta Mangalice, nebo jak je to správně Mangalica?

Hustá, vlnitá srst mangalice dobře chrání před chladem a v létě jim nevadí, pokud mají možnost koupele ve vodě nebo válení v bahně. Mangalice se chovají celoročně venku, postačuje jim otevřená bouda, která je v zimě ochrání před sněhem a mrazivým větrem.

Mangalice patří mezi nejtučnější plemena prasat, ale její sádlo má vyšší podíl tzv. dobrého cholesterolu a nenasycených mastných kyselin než sádlo jiných plemen prasat (rozdíl činí 7-18%). Maso, ale především sádlo a slanina z mangalice hrají značnou roli v maďarské kuchyni, patří k základním surovinám při výrobě uherského salámu nebo čabajské klobásy. Připravuje se z ní také šunka a pečený bůček, možnost využití jejího masa v kuchyni ale limituje vysoká tučnost.

Chovatelé je přikrmují kukuřičným šrotem. Mangalice roste mnohem pomaleji než bílá prasata.