Internetový obchod


                                                                                 

  TRASY

A - Osobní odběr 13. 10. 2021, Praha 2, Šumavská 25, 15-19 hodin

B - Osobní odběr 27. 10. 2021, Praha 2, Šumavská 25, 15-19 hodin

C - Osobní odběr 10. 11. 2021, Praha 2, Šumavská 25, 15-19 hodin

D - Osobní odběr 24. 11. 2021, Praha 2, Šumavská 25, 15-19 hodin

E - Osobní odběr 8. 12. 2021, Praha 2, Šumavská 25, 15-19 hodin

F - Osobní odběr 15. 12. 2021, Praha 2, Šumavská 25, 15-19 hodin



Objednávky přijímáme vždy do neděle před datem rozvozu.



Co je vlastně zač ta Mangalice, nebo jak je to správně Mangalica?

Hustá, vlnitá srst mangalice dobře chrání před chladem a v létě jim nevadí, pokud mají možnost koupele ve vodě nebo válení v bahně. Mangalice se chovají celoročně venku, postačuje jim otevřená bouda, která je v zimě ochrání před sněhem a mrazivým větrem.

Mangalice patří mezi nejtučnější plemena prasat, ale její sádlo má vyšší podíl tzv. dobrého cholesterolu a nenasycených mastných kyselin než sádlo jiných plemen prasat (rozdíl činí 7-18%). Maso, ale především sádlo a slanina z mangalice hrají značnou roli v maďarské kuchyni, patří k základním surovinám při výrobě uherského salámu nebo čabajské klobásy. Připravuje se z ní také šunka a pečený bůček, možnost využití jejího masa v kuchyni ale limituje vysoká tučnost.

Chovatelé je přikrmují kukuřičným šrotem. Mangalice roste mnohem pomaleji než bílá prasata.